Föräldraledig

Sedan den 8 maj är jag ledig från jobbet. Föräldraledig varvat med semesterdagar i väntans tider innan bebis anländer. Jag är alltså inne på min andra vecka hemma, och även om jag kopplar upp mig då och då och avslutar vissa ärenden jag inte hann med på jobbet, ringer vissa personer i jobbrelaterade ärenden och skapar ordning bland mina dokument på jobbdatorn så känner jag mig ledig. Det tar tid att varva ned och jag känner nu att jag varit väldigt stressad och lite lätt förvirrad i skallen den senaste tiden.
 
Dessa dagar hemma har jag pysslat med allt möjligt. Tagit tag i projekt balkonggolv igen (med Eric), arrangerat en ny tavelvägg, tvättat bebiskläder, packat iordning bb-väska och Johns övernattningsväska, rensat, städat och boat. Allt sånt som jag inte hann med tidigare, men som ger mig mer och mer sinnesro. Det är långt kvar till hemmet är klart men jag njuter i fulla drag av att få göra fint hemma, och få det mer som jag vill ha det. För bebis är allt i princip klart nu. Spjälsängen står vid min sida av sängen, renbäddad och med ett vackert babynest gjort av Villemo. Skötbord finns snart på varje våningsplan (fattas bara i källaren), med mininblöjor, babyolja och servetter. Vagnen står redo för den första promenaden, även den rengjord och renbäddad. Nya flaskor är inhandlade och pumpen ska jag ta fram idag och sterilisera. I skrivande stund kommer jag på att jag ska köpa ett par nappar också.
 
Jag njuter också av att få umgås med nära och kära. Min första lediga dag skjutsade pappa mig till barnmorskan och vi fick en mysig förmiddag tillsammans. I fredags besökte jag, John, pappa och Fia huset på Norra Rådmansgatan där jag och Sofia bodde våra första år i livet. I lördags myste jag och John hemma hos Fia med tjejerna, solade och drack kaffe. I går kom mamma förbi med goda mackor och jag fick en mysig pratstund med bara henne innan vi tillsammans hämtade hem John från förskolan och fortsatte eftermiddagen hemma med honom. Riktiga feelgood-stunder. <3
 
Ja, livet hörrni. Det är häftigt med kontrasterna och just nu njuter jag i fulla drag av att vara hemma och njuta av det här vardagslivet. Snart är det nya tider igen med en ny bebis. Kommer det att gå smidigt eller har vi en  uppförsbacke framför oss? Det återstår att se. Välkommen och efterlängtad är han i alla fall.
 
 

Kommentarer
Postat av: Mormor Kristina

Vilken fin bild på dig!

2017-07-20 @ 22:27:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0