Tillbakablick- Anders Wendin och Symfoniorkestern

Den 31/1 åkte jag och mina grabbar in till stan. Medan Eric klippte sig skulle jag och John ta en promenad i Boulognersskogen men då det snöade massvis gick vi till kontoret istället. Där var vi ensamma och medan John sov en eftermiddagslur tog jag en kopp automatkaffe och läste tidningen. Skön start på en eftermiddag och kväll som jag längtat efter- när Eric och John styrde hemåt Valbo igen mötte jag upp två kollegor och gick hem till en tredje kollega som nyligen flyttat till stan. Vi myste med ett glas vin innan vi gick vidare till Nästet för middag. Efter det var det dags för konsert på Konserthuset- Anders Wendin (Moneybrother) spelade tillsammans med Symfoniorkestern! Han är en av mina favoritartister och jag hade sett fram emot den här kvällen länge. 


Anders spelade ett urval av låtar från hans olika skivor, några favoriter och ett par jag inte hört tidigare. Jag är inte lika uppdaterad som jag brukar vara. Dock måste jag säga att han kunde ha spelat vilka låtar som helst, att han ackompanjerades av Symfoniorkestern var liksom hela grejen! Så vackert och mäktigt. Att han spexade lite spred väldigt mycket glädje och det var lätt att fastna i ett fånigt leende där man satt. :-) Han pratade väldigt mycket om vikten av att göra saker som man mår bra av och även om jag inte kan återge från minnet vad han sa så satte det sig fast ändå. Känslan av att göra saker man mår bra av. 
Efter konserten gick jag och en av kollegorna och tog ett glas vin på Saras som avslutning. En väldigt bra kväll! 

Promenix, kusinmys och ännu en semla

Fredagen blev lugn för mig och John och vi tog i vanlig ordning en promenad på eftermiddagen. Kvällen bjöd på klassiskt svennefredagsmys- tacos och Let's dance! 

Idag ägnade vi förmiddagen åt att leka och baka scones. Lite städning blev det också, never ending story i det här hemmet..! Vid 15-tiden traskade vi iväg på långpromenad till syster med familj. John var supertrött och brukar sova en timme ca 14.30/15. Perfekt tänkte jag, då sover han hela promenaden. Tji fick jag! Han var som sagt supertrött men trots att han nickade till flera ggr envisades han med att hålla sig uppe och när jag fällde ner ryggstödet fick han ett utbrott och vagnvägrade. Suck!! Jag som redan har så jäkla ont i ryggen. Men men, jag visste ju om risken. Det var bara att bita ihop och bära bebis. Han somnade till slut iaf. 

Hemma hos syster blev det fika och lek med kusinerna. Mysigt att umgås med familjen. ❤️❤️❤️❤️

Fia skjutsade hem oss och John nattades vid 19, somnade omgående och har inte vaknat nåt ännu. Jag har ätit middag och slappar nu i soffan. Eric är på hockey och kommer hem snart. Han hade köpt en semla till mig som lördagsmys, så glöm vad jag skrev förut, det var visst inte slut på semmelätandet för min del. Mums! 
"Vad ska man med karaktär till när man kan ha så roligt utan?" 

Tack och hej! 
Allt har sin tid

I bloggens arkiv hittade jag detta inlägg som aldrig publicerats tidigare. Det är skrivet för ca 2 1/2 år sedan. Jag minns frustrationen jag kände då när många runt omkring oss tyckte att det minsann var dags för oss att bilda familj. Jag har aldrig gillat när andra försöker få en att göra som de tycker, enbart för att det passar in i deras ramar och linjer. Tyckte att detta lika gärna kunde läggas ut nu, jag håller fortfarande med mig själv även nu när jag är lyckligt lottad med vår fine John. 

Oktober 2012
Dagens promenad genererade i djupa tankar. Jag har både skrattat och ilsknat till för mig själv när jag traskade omkring i höstlöv och lera. Det handlar om livet och var jag är just nu. Så här djupt in i mitt privatliv brukar jag inte gå, men nu känns det ok. Here goes.
 
Jag älskar barn. Jag älskar att leka med dem, att prata med, att lära dem saker och lära mig av dem. Inget snack om saken, jag är barnkär. Jag är dessutom övertygad om att jag, liksom många andra, kommer passa bra som förälder. Jag är dessutom gift med en man som jag älskar så mycket att hjärtat värker och som kommer bli en fantastisk pappa till den människa som blir vårt barn. Jag är lycklig med Eric.
 
Jag har inget emot när människor frågar mig om barn. När vi ska ha, varför vi inte skaffar nu, om vi inte längtar... Tvärtom tycker jag det är roligt att få frågan då det är ett ämne jag gärna pratar om. Men det är inte alla gånger jag tycker om hur frågan ställs. Det skiner igenom väldigt fort när andra tycker att det passar alldeles utmärkt för oss att skaffa barn nu, att vi kanske redan borde ha det, vi är ju gifta, jag är ju snart 30, vi har varit tillsammans så länge och så vidare. Det här tycker jag är väldigt intressant då det finns många scenarier som dessa personer inte riktigt tänkt på. Vet ni vad det är jag har i åtanke? Fertilitetsproblem, missfall, ekonomi... Vad vet vi egentligen om andra människors privatliv? Jag skriver en blogg och delar med mig av mycket, jag är ganska öppen som person. Men den som tror att detta är hela mitt liv har inte förstått hur det ligger till- detta är valda delar ur mitt liv som jag väljer att publicera.
 
Men men, med dessa scenarier klarlagda kan jag komma in på hur det ligger till i vårt liv. Vi har inte fertilitetsproblem som vi vet om i dagsläget. Jag har heller inte fått missfall. I dagsläget. Vem vet vad som kan ske i framtiden? Vi har dessutom en relativt god ekonomi för det sätt vi lever på idag, inget att klaga över. I vårt fall handlar det enbart om en sak; vi är inte redo ännu. Jag njuter till fullo av mitt liv tillsammans med Eric och är väldigt självisk på den punkten just nu, jag vill vara själv med min man ett tag till. För hur mysigt och otroligt det än är med barn, så vill jag vara i den bubblan senare. Och ser fram emot att kanske till och med tänka "Åh, varför gjorde vi inte det här tidigare?!"- men det vet jag ju inte nu. Både jag och Eric har också valt att studera och det betyder mycket för mig att ha klarat av utbildningen, tagit examen och få jobba inom yrkesområdet ett tag. Livsnjuta på det här sättet en stund till, inom våra ramar- ingen annans mall.
Alla är så olika. Det finns viljor och förutsättningar i oändlighet, kom ihåg det. Allt har sin tid. Låt oss bestämma när vi vill satsa. Sen är det upp till moder natur när det verkligen blir av.
 
 
 

Toppentorsdag!

Efter att ha vaknat imorse med en ryggvärk som gjorde att jag ville gå framåtlutad hela tiden tänkte jag att det här blir en jobbig dag... Men efter lite kaffe, stretching medan John lekte på golvet, en rejäl nr 2-olycka för John som fick mig att springa i båda trapporna några gånger (dusch i källaren och rena kläder i sovrummet) var musklerna lite varmare och värken lite lättare att hantera. Efter Johns första tupplur och lunch begav vi oss ut på en kort prommis och svängde in på Coop för att handla cream cheese och sylt. Hem igen och baka scones och dammsuga. 

På eftermiddagen kom kära mamma och vi tog en härlig promenad tillsammans innan vi fikade med kaffe och scones. Och semlor! Mamma hade med sig semlor och det var så himla gott! Jag som inte skulle äta fler..! 😊 

Den här bilden tog mamma på promenaden. Så go! 


Det blev en så skön dag, underbart att umgås med mamma. John fick en jättefin jacka av sin mormor, i fleece/finstickat och det blir kanon nu till våren. Tusen tack! Strax efter att mamma åkt hem kom Eric från jobbet. Medan han lagade middag fick jag vila lite i soffan innan nattning av John. Nu ska vi snart se "En clown till kaffet" och jag ska få massage! 🙏

HM's nya modell

Fick den här bilden av en vän. Undrar när Eric tänkte tala om för mig att han är HM's nya modell? 😍 
Bibblan

Efter en förmiddag och lunch på hemmaplan tog vi en skön promenad till Valbo bibliotek, John och jag. Vi hade bestämt träff med två andra ur mammagruppen och deras goa söner. Så roligt att se de små grabbarna peta på varandra och göra roliga ljud. 😊 

John var som vanligt nyfiken på allt och kröp omkring med väldig fart. Fram till en hylla med böcker, riva ut några stycken, krypa vidare till nästa hylla, riva ut några fler..! Lugnt och skönt på bibblan. Not. Men mysigt! En av bibliotekarierna är alltid så glad och kvittrar på om allt möjligt, och gjorde glädjetjut över våra småttingar. Kokade kaffe till oss gjorde hon också- hur mysigt var inte det då? 😃 Underbar eftermiddag! 
Vi lånade med oss en pekbok och hämtade dessutom ut en bokgåva till John. Tack bibblan! Projekt

Igår hämtade vi ett matbord och åtta stolar som vi fyndat på Blocket. Nu har jag ett projekt jag längtat efter, här ska slipas, målas och vaxas! Och kläs om. 
To be continued... 

Tisdag

När Eric kom hem igår satt jag i soffan med John sovandes på bröstet. Eric tog honom medan jag borstade tänderna och gjorde mig iordning för natten. När vi gick upp till sovrummet vaknade han till och sken upp som en sol! Så här glad var han 23.55 igår. Gogrisen! Han älskar verkligen sin pappa. Vi somnade kort därefter iaf. Tätt ihop, jag och min älskade son. 


Idag känns ryggen fortfarande öm och jag orkar inte med mycket. Vi ska dock ge oss ut på promenad nu strax, måste röra på mig. 

Idag är det också tre månader sedan Sigrid lämnade oss. Fina, älskade katt. Vi saknar dig. ❤️

Måndag

Vi startade den här veckan med ett besök på BVC och 10-månaderskontroll. Guldbullen är nu 78 cm lång och väger 9,7 kg. Han följer sin kurva exakt och är längre än genomsnittet. Och gissa om han var på gott humör, vinkade och log stort mot vår sköterska, hihi! Vi fick också träffa en tandhygienist och fick väldigt bra info. John har 8 tänder nu och nr 9 och 10 är på g, de syns under tandköttet som hårda upphöjningar men har inte spruckit igenom än. Tandborste har vi använt på kvällarna sedan han fick sin första tand men ska nu börja med tandkräm och morgonborstning också. 

I väntrummet. 

Väl hemma igen, efter en tur förbi Apoteket och blomsterbutiken var det dags för tupplur eftersom Lillgrisen inte ville sova i vagnen. När han vaknade igen lekte vi en massa på vardagsrumsgolvet. Jag leker allt jag kan men är något begränsad för tillfället. Ryggvärk så in i h-vete..! Otränad rygg med skolios kombinerat med halkig promenad med vagnvägrande bebis i famn är orsaken... Efter den promenaden i lördags strålar värken genom min högersida av ryggen och fy satan vad matt man blir av att ha ont. 
Men nog om det, jag ska ta hand om ryggen så det blir bra igen. 

Somnade med John på eftermiddagen och när vi vaknade var det inte lång tid kvar till Eric skulle komma hem. Vi förberedde en liten överraskning till honom- ett fång rosor och ett kort med en kärleksförklaring i punktform. Jag kan inte minnas att jag någonsin gett honom blommor så jag tyckte det var på tiden. Han behövde också få veta vad bra han är. Sen är ju blommorna väldigt vackra på bordet i vardagsrummet. :-) 


Nu är Eric och spelar och jag har skrivit på det här inlägget sedan 21.00 tror jag... John sov gott från 19.00 till ca 20.30. Sedan dess har han vaknat 7 (!) ggr. Jag vyssjar honom till sömns gång på gång men han vaknar efter en stund igen. Tänderna som spökar? Han har fått en flaska ersättning/välling och sover nu äntligen på mitt bröst i soffan eftersom han bara grät uppe i sovrummet. Jag hoppas Eric kommer hem strax så jag kan gå och borsta tänderna innan jag tar med mig John och kryper ned i sängen. 

Godnatt! 

Fridadagen

Så mysigt det är att ha namnsdag! Grattishälsningar från familj och vänner, mamma och Thomas skickade ett vackert kort, och Eric överraskade med en ros och semlor! Tackarrr! 
Tack mina älskade! 

10 månader

Idag blir han 10 månader, Guldbullen som sprider så mycket glädje! ❤️
I love you

Hemlingby

Vi är på väg till Hemlingby för promenad och sopplunch med Hannah och Martin!
 
Alla hjärtans dag

En stor och varm kram till alla mina nära och kära, mina vänner och till bloggläsare som jag inte känner! Idag är det Alla hjärtans dag, en dag då alla borde sprida lite extra kärlek kring sig. Det kan behövas i denna värld. 
Mycket snor, ingen glamour

Ujuj, vilken snorig vecka. Måndag och tisdag blev riktiga hemmadagar, vi var bara inne och snörvlade. Vi missade musikleken på Mikaelsgården, väldigt tråkigt! I onsdags tog vi oss ut på en uppfriskande promenad iaf och tvättade sängkläder och grejer för att bli av med bacillusker. 

Igår torsdag var John riktigt pigg även om snoret vägrar försvinna, men jag kände mig fortfarande hängig. Eftersom vädret visade sig från sin finaste sida trotsade jag huvudvärken och vi gick på en långpromenad i villaområdena i Västbyggeby. Vilket lyckorus det är med soliga, vackra dagar! Jag gick och log för mig själv när John sov i vagnen och när han vaknat kunde jag inte sluta gulla med honom där vi gick. Guldbullen var på strålande humör! Jag njuter av föräldraledigheten och att få vara med min älskade son. 

Efter långpromenaden var det så skönt att komma hem, äta lunch och dricka kaffe och sen halvslumra i soffan framför eftermiddags-tv. John sov så gott på mig, först en timme efter lunch och sen en timme till vid 16. Passade mig så bra, orkade inget annat. Och hur mysigt är det inte? :-) 


Idag har jag jobbat på förmiddagen. Åkte med pappa och Åsa in till stan imorse och var på jobbet strax innan 8. Jobbade bara halvdag och vid lunch kom Eric förbi med John så väntade vi på kontoret medan han gick till frisören. Efter det blev det en mysig lunch på stan, en tur till Jula och sen hem till Valbo. John och jag gick upp till sovrummet och vilade en timme medan Eric storhandlade. 

Nu ligger jag och Eric i varsitt soffhörn och tittar på film. Mätta och belåtna. John sover och jag har brutit mitt nyårslöfte. Jag skulle inte äta lösgodis! Men dessa sockerbitar ligger i min mage nu- jag tog ett återfall så att säga..! Nya tag imorgon. :-) 
Kalas, prinsessor, vatten och snor

I söndags var vi på kalas för Judith som fyllt 5 år den 6 februari. Smörgåstårta, fikabröd, gräddtårtor, ballonger, paket... Och en supersöt Judith i prinsessklänning! Vilken fest! 
John var helt fascinerad av alla ballonger och jag var på helspänn av rädsla för att de skulle smälla när han klämde och rev på dom. :-/ Det hände dock inte. :-) 


Sara och jag klädde oss i klänning och prinsesskrona inför kalaset. Vi tyckte det kunde passa när en liten prinsesstokig tjej fyller år, hihi! Sara var ju hur söt som helst och såg verkligen ut som en sagofigur! Men när jag fick frågan från de andra vuxna varför jag hade krona på mig gav jag upp och tog av mig den... 😳😂


Efter kalaset inhandlades bla en ny konsol så att den sista fönsterbrädan äntligen kunde sättas upp i Johns rum. Yeeeey! Vi köpte också en matta så det blir lite ombonat där inne. Söndagkvällen ägnades alltså åt barnrumspyssel. Me like! Vi gjorde även en upptäckt som inte var en lika stor like- en vattenläcka. Det läcker vatten från badrummet ner i köket. Jippi! Tur att vi är i planeringsstadiet för badrumsrenovering ändå, annars hade det känts riktigt jobbigt. Inte kul i vilket fall såklart, men det ska ju ändå göras om. 

Igår, måndag, var en riktigt jobbig dag, usch och blä. Både John och jag var riktigt snoriga och under hela dagen gnällde John mer eller mindre. Om han inte grät. Ingen feber under dagen, men han ville inte äta, amma, bäras, sitta själv... Inget jag gjorde var bra. Jag var dessutom själv hemma 11-00 eftersom Eric först jobbade och sen spelade på kvällen. Snacka om att jag var helt slut vid läggdags. Gääääsp! 

Natten har varit ok, men jag är sjukt trött idag. Vi gick upp alla tre vid 8 och gjorde oss iordning. Kl 9 kom en kille från försäkringsbolaget hit och tittade på vattenläckan så då ville vi ju inte kila omkring i morgonrockar. 
Nu har Eric åkt till jobbet. John är fortfarande väldigt snorig så vi hoppade över musikleken denna vecka. Istället är vi hemma och han vilar en stund här bredvid mig just nu. Hoppas innerligt att dagen inte blir lika gråtfylld. 


En bättre lördag

Efter en jobbig natt har vi haft en ganska så jäklarns härlig lördag! John har varit snorig inatt och vi har turats om att sitta upp och sova med honom så att han kunde andas bättre. Eric tog det jobbigaste passet från midnatt till ca 04.00. När jag tog över låg vi kvar i sovrummet fram till 06.00 men eftersom John snörvlade så mycket gick vi ner och la oss i soffan så att Eric fick sova ostört. Vid 8.40 vaknade John och var redo för en ny dag med nya krafter! :-) 

Vid 11 begav vi oss till pappa och Åsa. Eric hjälpte pappa att skotta taket och vi fick en härlig stund ute i det vackra vädret. 
Vi åkte vidare till stan, förbi musikbörsen och sen lunch på Nian- myyys! John var hur glad som helst, babblade på som bara den och skrattade, vinkade och gjorde high five till människor hit och dit.  

Efter lite strosande i affärer styrde vi hemåt Valbo igen och tillbaka till pappa och Åsa där det vankades våfflor! 
När vi kom hem igen fick vi äntligen tummen ur och satte upp en fönsterbräda i Johns rum. Woohoo! Det har bara tagit oss en månad typ... Tyvärr fick vi inte upp den andra, den jädrans konsolen är sned på den. 
Jaja, medan jag nattade John lagade Eric iordning tacos och nu sitter vi mätta och belåtna i soffan med Melodifestivalen på TV. Gu va vi ätit idag. 

Tyvärr blev endast ett foto taget under dagen och det visste jag inte ens om att jag tog. Hihi, det här är pappas garage gott folk! :-) Fredag

Fredagkväll och jag sitter själv i soffan med filten om mig och tittar på Kardashians och äter choklad. John sover sedan drygt en timme och Eric jobbar. 
Bakom mig står strykbräda, strykjärn, symaskin, gardiner, kläder... Ja, det finns att göra och jag hade tänkt använda dessa saker just ikväll när jag är ensam men nä... Jag har ingen energi just nu. :-( 

Eric började jobba först vid 12 idag och gick upp med John vid 8. Jag fick sova till 10. Skönt, men min trötthet vill inte försvinna. 
Efter naptime, frukost, lek, dusch och sedan lunch stoppade jag John i vagnen och gick till leksaksaffären. En prins-barbiedocka inhandlades och promenaden fortsatte runt kvarteren vid Köpis så att John fick sova lite. Sen var det dags för en eftermiddag hos pappa. Vi tog ännu en promenad på sena eftermiddagen tillsammans med resten av familjen, och jag och pappa svängde av för ett besök på Coop. Barnmatsburkar, våtservetter och blöjor behövdes. Och choklad! :-) Tyvärr glömde jag blöjorna vid kassan så jag får göra ett nytt besök imorrn. Suck, mitt minne alltså... 

John ville inte äta middag ikväll, har snorat en del och har 38 graders feber som upptäcktes vid läggdags. Stackars liten. Hoppas det inte är förkylning på gång. Kan vara tänder igen för herregud vad han gnuggat längre in i munnen. Han har nyligen fått tand nr 7 och 8 så det skulle vara skönt om han kan få vila lite från all tandsprickning ett tag. 

En flaska ersättning och amning var han dock sugen på så det fick bli middagen ikväll. Somnade gjorde han tätt intill mig och jag hade lätt kunnat somna med honom där. Gick upp för att jag tänkte få lite saker gjorda men den saken har vi ju redan avhandlat och kommit fram till att det inte blir så. 

Hoppas ni har en trevlig kväll! 

Vinterskrud

Gaaaah! Jag hinner inte med allt som jag vill hinna med. Livet som mammaledig med vår lille John går i rasande snabb takt och jag får inte ofta en stund över att blogga på. Jag vill inte sitta med mobil eller dator när han är vaken, det kan hända nån gång sådär. Det var också längesen jag hade tid över när han sover- antingen sover han i vagnen när jag traskar omkring eller så sover jag med honom. =) Det är synd, det är så mycket jag vill dokumentera. Tror bestämt att det får bli en sån där återblicks-variant igen så jag får ner allt jag vill minnas. Hans första jul till exempel (!), nyårsafton, Erics födelsedagsfirande, vår bröllopsdag, rust, min kväll ute med fina kollegor.... Massor som jag vill skriva om.
 
Idag har vi varit ute på en promenad runt Mackmyra och det har varit en strålande vacker vinterdag. Jag packade ner systemkameran och medan John sov så sött i vagnen fotade jag en massa. Mackmyra bjöd på sagolika motiv. 


Jag har en tanke om att fota samma motiv under de olika årstiderna och sedan rama in fotona. Till exempel bilden ovan- vinterskrud, vårljus, sommarblom och höstglöd. =) Kan bli fint!
 
Nu ska jag strax gå upp och lägga mig bredvid vår lille gobit, är så himlans trött. Godnatt!
 
 
 

RSS 2.0