(Vagns)promenad

Vi gick på vår dagliga promenad som jag skrev tidigare och har infört en ny förmiddagsrutin. Vi går upp vid 8 (blev 9 idag, det är ju lördag...), äter frukost medan John leker lite i babygymmet, sen är det dags för den dagliga tvätten och lite massage, blöjbyte, kläder på och matdags. När vi efter detta går ut på promenaden brukar John somna och (förhoppningsvis) sova en timme. Det är så skönt om han kan sova en längre stund då för annars sover han bara 20 minuter åt gången. Den här rutinen har fungerat riktigt bra hittills och jag hoppas vi kan fortsätta så. 
Idag blev det dock ingen sömn. Bebis låg först och jollrade lite, men ju längre vi kom på promenaden desto mer gnällde och gnydde han, för att till slut börja gråta. Jag tog upp för att trösta och genast blev han lugn och glad. Tjöt av förtjusning över allt som finns att titta på! Det är inget nytt, han vill oftast vara i upprätt ställning där han kan se sig omkring, han vill vara med helt enkelt. Då är han som gladast! :-) Så promenaden genomfördes med John på ena armen, strålande glad över att se och höra träden som susade, och köra vagnen med den andra. Lägg till att John också sprattlar till av glädje då och då vilket sätter stora krav på min styrka i armen och balans så jag inte tappar det finaste jag har (!). Så... Ingen sömn men vi fick ju frisk luft iaf! 

Nu så!

Hjälp vad tiden går fort! Nu har vi haft en sån där period med mycket att göra och alldeles för lite sömn, och då prioriteras inte bloggen. Synd, för jag har ju bloggen för att jag vill dokumentera allt som händer... :-/ 

Men nu så, nu ska det uppdateras igen! Idag är det lördag och jag sitter och ammar John innan vi ska ut på vår dagliga promenad. Gobiten har blivit så stor, det händer massor varje dag! Den 18 augusti blev han 4 månader och jag slits mellan en önskan om att stoppa tiden och förväntan inför allt som kommer. Men det handlar ju om att uppleva nuet och nuet är ganska så jäkla underbart med vår Guldbulle! 

John på sin 4-månadersdag! :-) 

Eric är iväg på lite ärende-runda, och lördagens planer handlar om huset. Vi ska gjuta platta till värmepumpen, måla hallfönster och röja upp lite utomhus inför hösten. Och sen blir det klassiskt lördagsmys med middag och soffhäng- love it! 


Första delen av April 2014

Nu startade min ledighet! Första veckan var ganska fullbokad, förutom måndagen då jag ändå åkte in till kontoret för att skicka iväg ett papper, åkte hem igen och åt frukost på soffan och sen somnade framför Sune i Grekland. Men då var det ju fortfarande mars. :-) 
På tisdagen inhandlades en systemkamera så vi skulle kunna ta fina foton på vår son. Efter det lunchade jag med Eric som började jobbet sent och tog sen bussen in till stan för att få gravidmassage. Men hur ljuvligt?! Alldeles mör och trött åkte jag sen hem igen och sov/slappade till Eric kom hem. Skön dag vill jag minnas! 
Dessa dagar som inledde min ledighet minns jag väldigt detaljerat. Antagligen för att det var så nytt att vara ledig på det här viset, det tog ett tag innan jag vande mig. Dagarna som följde var fullbokade med lunchdejter och fikastunder med vänner, farmor kom på besök, vi tog hand om bilen hos pappa, vi köpte utemöbler, jag umgicks med mamma... Gu vad jag hade det gött dessa dagar. :-)
Det som tyvärr inte var så gött var att Sigrid blev sjuk. Vi märkte först att hon skrek väldigt mycket på oss, inte jamade eller gnydde utan liksom skrek som bara katter kan göra. Började se efter vad det kunde vara- var det maten, ville hon gå ut, hade hon ont (klämma på hela kroppen)..? Lådan såg bra ut men helt plötsligt så kissade hon på duschdraperiet som åkt ned och då såg vi det- blod. In till veterinären med hjälp av mamma som hämtade mig och Sigrid när Eric jobbade och fick konstaterat att hon hade urinvägsinfektion. Stackars liten blev satt på medicinkur och extra mycket gos. =)
 
Från och med skärtorsdagen den 17 april började det hända grejer och dagarna skulle då börja se annorlunda ut... Men mer om det i ett eget inlägg. 
 
 
 


Tvättmedel, skratt och bad

Igår var det badtajm igen för lille John. Senast jag skrev om bad blev det ju succé, men jag kan tala om att gången efter detta var det skrik och panik igen. Igår tappade vi upp varmt vatten i baljan med John sittandes i famnen så han fick se duschstrålen (=roligt!). Medan Eric höll honom passade jag på att fylla tvättmaskinen också och ruskade på tvättmedelspaketet så en klump skulle lossna. Det var tydligen jätteroligt för lilleman skrattade så han skakade, sådär riktgt hjärtligt och kluckande! Ytterligare en utveckling av hans skratt, hihi! Så klart fortsatte jag skaka på tvättmedlet, dansade runt och vi stod en bra stund alla tre och skrattade! :-D
Badet blev sen succé igen, skratt och joller. Efter lite mys i soffan och amning somnade John för natten strax efter 22- hittills funkar nya rutinen med läggdags vid 22 galant! Jag och Eric stannade dock uppe och tittade på skräckfilm (varför??!!) så han somnade först i vaggan i vardagsrummet. Bar sen upp honom till sovrummet där jag tagit bort babynestet och bäddat rent i spjälsängen. Ujuj, nästa milstolpe när liten blir större- kan hända att babynest-tiden är förbi. :-) 


Så varmt ännu så som täcke fick det tillfälligt bli ett svalt påslakan utan istoppstäcke. 

Tidningen

Igår, söndag, var vår lilla familj äntligen med i tidningen ( eller tidningarna, både Gefle dagblad och Arbetarbladet)! Vi har tänkt länge att vi ska åka in till stan och fota oss med vår guldklimp men tiderna har aldrig passat- hur ofta har man möjlighet att vara på plats en vardag kl 15.30? Nej, vi riggade upp kameran framför en vit vägg i källaren och tog ett eget foto. Så här är vi, familjen Linngård med vår lille prins John. 💙
RSS 2.0